woensdag 13 mei 2009

Een werelds vrouwennagerecht - Mangomousse

Mangomousse

De smaak van mango, limoen, gember, en room is perfect om de smaakpapillen af te koelen na een pittige Mexicaanse maaltijd.

Bereidingstijd:
Voorbereidingstijd circa 20 minuten, plus 1 uur koeltijd.

Ingredienten:
2 rijpe mango's, 1 klein stukje verse gember, geschild en in snippers, 120 gram gezeefde poedersuiker, sap van 1 limoen, 1/8 liter slagroom.

Bereiding:

Snijd de mango's doormidden door aan een kant van de grote pit te snijden. Houd 2 reepjes achter en schep de rest van het vruchtvlees in een kom, blender, of keukenmachine.
Voeg de gember, poedersuiker en limoensap toe en pureer de vruchten tot een glad mengsel.
Klop de slagroom stijf en spatel die door de mangomousse.
Verdeel het mengsel over 6 schaaltjes en zet ze 1 uur in de koelkast voor gebruik.
Snijd de achter gehouden reepjes mango in kleine stukjes en gebruik ze om de mousse te garneren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten