woensdag 8 april 2009

In rode wijn gepocheerde vijgen met vanillemascarpone

Ingrediƫnten (voor 6 pers.)
  • 1 citroen
  • 750 ml rode wijn
  • 200 gram suiker
  • 3 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 12 verse vijgen
  • 1 vanillestokje
  • 1-2 el witte basterdsuiker
  • 1 bakje mascarpone (250 gram)
  • 2 bakjes frambozen (150 gram)
Bereidingswijze

Citroen schoonboenen en met dunschiller 4 repen van schil trekken.
In pan wijn met citroenschil, suiker, kruidnagels en kaneelstokje aan de kook brengen.
Vuur laag draaien zodat wijn onder kookpunt blijft.
Vijgen in wijn laten zakken en in 10 minuten gaar laten worden.
Drijvende vijgen halverwege voorzichtig keren in wijn.
Vuur uitdraaien en vijgen in wijn laten afkoelen.
Met scherp mesje vanillestokje opensnijden, openvouwen en met punt van mes merg eruit schrapen.
In kom merg en basterdsuiker naar smaak door mascarpone roeren.
Vijgen en mascarpone afgedekt in koelkast zetten.

Vijgen op kamertemperatuur serveren of iets verwarmen.
In 6 diepe borden 2 vijgen leggen en wat wijn scheppen.
Garneren met frambozen.
Op elk bord tussen vijgen ovale bolletjes mascarpone scheppen door lepel in in warm water te dompelen en met draaiende beweging mascarpone op te scheppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten